Data de plecare: 29.12.2024
Transport: avion
Suplimente, reduceri
450 euro;Copil sub 12 ani: 2199 euro cazat in camera cu 2 adulti.
Program
- Ziua 1 / Bucuresti - Munchen
- Ora 10:30 - Intalnire pe Aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel, la biroul de check in Lufthansa pentru destinatia Munchen. Ora 12:55, decolare. Sosire la ora 14:10 in Munchen, si plecare in jurul orei 22:25.
- Ziua 2 / Munchen - Bangkok
- Sosire in Bangkok la ora 14:55, vom efectua formalitatile pentru viza on arrival si transfer la hotel pentru odihna. Timp liber la dispozitie pentru diverse activitati. Cazare in Bangkok. Cina e inclusa la un restaurant cu show traditional.
- Ziua 3 / Bangkok - Templele si Marele Palat
- Mic dejun. Bangkokul este practic inima natiunii, este mai mult decat un oras-capitala. Ca idee, Bangkokul (si zona metropolitana) are o populatie de 40 de ori mai mare decat al doilea oras ca marime al tarii, asta aratand cat de importanta este capitala pentru intreaga tara. Este centrul economic, comercial, industrial, social, politic, cultural, educational si religios.Principalul complex turistic al orasului este Marele Palat, unde se afla fostul palat regal (nu poate fi vizitat, e folosit pentru evenimente de stat) si, mai ales, Templul lui Buddha de smarald, simbolul suveranitatii nationale. Vei fi surprins cat de mica este statuia, dar ce semnificatie are pentru toata natiunea. Complexul in sine este magnific, plin de statui si arbori ornamentali, cu un gazon pe care pana si britanicii il invidiaza, dar si colturi mai linistite.In spatele Marelui Palat se afla Wat Pho, un alt templu iconic, templul lui Buddha inclinat - este pozitia prin care Buddha a intrat in Nirvana, iar aceasta pozitie este infatisata de o statuie imensa, cu o lungime de 46 de metri. Mergi descult in jurul statuii, ia o punga cu monede iesite din uz si azvarle cate una in bolurile din jurul statuii pentru noroc si merite budiste. De cealalta parte a fluviului Chao Praya, o adevarata coloana vertebrala a orasului, se afla Wat Arun - Templul rasaritului (denumit asa dupa zeul hindus al rasaritului, Arun), faimos pentru ca este placat cu faianta alba cu incrustatii florale, este o adevarata minune a minutiozitatii.Vom vizita, de asemenea, si alte doua temple fundamentale - Wat Traimit, aflat langa cartierul chinezesc sau Templul lui Buddha de aur, si Wat Benchamabophit sau Templul lui Buddha de marmura, aflat in proximitatea Palatului Regal, folosit actualmente de familia regala. Vom continua cu o croaziera pe fluviul Chao Praya, dar si de-a lungul canalelor din cartierul Thonburi - multi considera Thonburi chiar un alt oras, fiind pe cealalta parte a fluviului si fiind o zona traditionala, cu case de inaltime reduse. Este un cartier mult mai linistit decat agitatul Bangkok. Cazare in Bangkok. La Multi Ani 2025!
- Ziua 4 / Bangkok - Piata plutitoare Damnoen Saduak
- Mic dejun. Ne deplasam la 100 km de Bangkok, catre Piata plutitoare din Damnoen, unde exploram zona rurala. Pe drum vom descoperi zona rurala, campurile de orez si satele obisnuite. Ne vom imbarca apoi pe o salupa de mare viteza, care va strabate campurile agricole pe canale, pentru ca intr-un final sa ne urcam intr-o barca traditionala si vom intra pe apa in celebra Piata plutitoare Damnoen Saduak. Traditional, intr-un tinut al apelor (mai ales in sezonul ploios), Thailanda era o tara a raurilor si canalelor, care reprezentau principalele rute de transport marfuri si calatori - in consecinta, inclusiv pietele erau organizate pe apa, pe rauri sau canale cu barci pe post de tarabe. Exista mai multe piete plutitoare, dar cea mai importanta este cea de la Damnoen Saduak, care, pe langa legumele si fructele perfect prezentate, s-a transformat intr-o piata turistica. Nu uitati sa faceti poze precupetelor imbracate traditional si obligatoriu cu o palarie pe cap si sa cumparati suveniruri - este una dintre cele mai mari piete de suveniruri din Thailanda! Cazare in Bangkok.
- Ziua 5 / Bangkok - Kuala Lumpur
- Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Kuala Lumpur. Transfer si cazare in Kuala Lumpur.
- Ziua 6 / Bangkok - Kuala Lumpur - Putrajaya
- Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Putrajaya, care este, incepand cu 1999, capitala administrativa a Malaeziei. In anii ʾ90, autoritatile de la Kuala Lumpur au concluzionat ca tara are nevoie de o capitala planificata si mai linistita decat Kuala Lumpur, un oras aglomerat si dezvoltat cam anarhic, asa ca au decis sa construiasca o noua capitala in apropierea marii metropole. Au ales o zona linistita, unde au construit cladiri guvernamentale spectaculoase in jurul a nu mai putin de 13 parcuri si gradini care fac din Putrajaya un oras-gradina. Pe malurile lacului Putrajaya se afla insiruite Perdana Putra - sediul guvernului Malaeziei, unde isi are biroul primul-ministru. La doi pasi se afla principala moschee a orasului, moscheea Putra, de culoare roz, dar si Monumentul Mileniului, similar cu obeliscul de la Washington. In Asia, pietele sunt o adevarata experienta si datorita temperaturilor de multe ori mult prea ridicate, acestea au fost organizate dintotdeauna noaptea. Vom vizita Piata de Noapte din Chinatown plina cu o gramada de categorii de marfuri - de la cele destinate turistilor la cele necesare localnicilor. Inca din primii pasi vom descoperi ca Malaezia in general si Kuala Lumpur in particular sunt teribil de cosmopolite. Malaezienii sunt musulmani si deja de la prima vizita am descoperit un cartier al importantei comunitati chineze (oficial, 20% din populatie, neoficial, un procentaj mult mai mare), asa ca vom descoperi si influenta comunitate indiana, vom admira, de asemenea, Templul Sri Mahamariamman, probabil cel mai frumos ornamentat templu hindus din Kuala Lumpur. Construit in stilul templelor sud-indiene, cu un turn imens, pe care sunt reprezentate diverse zeitati multicolore. Cazare in Kuala Lumpur.
- Ziua 7 / Kuala Lumpur - Pesterile Batu
- Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala de jumatate de zi la pesterile Batu, templele hinduse sapate in stanci inalte din calcar, aflate la 20 km in afara orasului. Pesterile Batu reprezinta unul dintre cele mai sacre temple ale comunitatii hinduse provenite din India (marea majoritate din statul sudic Tamil Nadu) si sunt spectaculoase prin imensa statuie a zeului Murugan, zeul hindus al razboiului, fiul lui Shiva si al lui Parvati. El este considerat cel mai important zeu pentru tamili, chiar este poreclit „Dumnezeul tamililor”. In spatele statuii se afla 272 de trepte colorate, luate zilnic cu asalt de mii de credinciosi si turisti pentru a ajunge la templele hinduse din interiorul pesterilor. Zona este practic o mica Indie cu picturi hinduse, muzica indiana, miros de betisoare parfumate si o mare de sari-uri multicolore. Practic, este o Indie transplantata in Asia de Sud-Est. Cazare in Kuala Lumpur.
- Ziua 8 / Kuala Lumpur
- Mic dejun. Precum majoritatea metropolelor asiatice, si in Kuala Lumpur s-a construit foarte mult pe verticala - ca si in Bangkok, Hong Kong sau Singapore, si centrul orasului Kuala Lumpur este ocupat de blocuri cu arhitectura moderna. In mod particular, Malaezia a decis sa construiasca la un moment dat cea mai inalta cladire din lume si a reusit - turnurile Petronas, detinute de compania nationala de petrol, au fost cea mai inalta cladire din lume intre 1998 si 2005, cand a fost depasita de Taipei 101 din Taiwan. In acest moment, turnurile Petronas nu mai sunt nici cele mai inalte cladiri din Malaezia, fiind depasite de Merdeka 118, a doua cladire ca inaltime din lume.In turul orasului ne vom opri la Menara KL, turnul de televiziune in varful caruia vom ajunge cu ajutorul unui lift ultrarapid. Desi este mai putin inalt decat turnurile Petronas, fiind construit in varful unui deal, Menara KL se afla practic mai sus decat turnurile Petronas, oferind cea mai spectaculoasa panorama din tot orasul. Ne deplasam apoi la turnurile Petronas, la parterul carora se afla unul dintre cele mai populare malluri din KL, Suria KLCC, si ne vom urca si in fosta „cea mai inalta cladire din lume. Vom lua apoi la pas foarte activul China Town, practic zona comerciala controlata de populatia chineza, si vom termina pe un ton cultural - vom vizita Muzeul de Arta Islamica al Malaeziei, aflat in apropierea Masjid Negara, moscheea nationala a Malaeziei. In interior ne asteapta nu mai putin de 7000 de artefacte, care demonstreaza frumusetea artei islamice. Cazare in Kuala Lumpur.
- Ziua 9 / Kuala Lumpur - Jahor
- Mic dejun. Deplasare in Malacca, orasul care pastreaza cel mai bine urmele puterilor coloniale Portugalia si Olanda, care s-au instalat in aceasta parte a lumii inainte de venirea englezilor. In consecinta, aici se vor vizita Fortul A Famosa, construit de portughezi in 1512, din care au mai ramas doar o poarta si un bastion, si Stadhuys, fostul sediu administrativ al guvernatorului olandez, un crampei de Olanda la doi pasi de Ecuator. Nu foarte departe este si o moara de vant tipic olandeza. Pentru a completa caracterul cosmopolitan al orasului, unul dintre cele mai frumoase cartiere chinezesti traditionale cu mici case colorate poate fi savurat in Melacca. Transfer in Jahor - Sosire in Jahor si transfer la hotel.
- Ziua 10 / Jahor - Singapore
- Mic dejun. Transfer cu autocarul la Singapore. Sosire in Singapore la ora 14:55. Intalnire cu reprezentantul local. . Povestea Singapore-ului, orasul-leu de la capatul continentului asiatic, este una uimitoare - de la un port colorat si rau famat la cea mai curata metropola din lume, plina de verdeata si cu o ordine de invidiat in doar o generatie. E o poveste de profesionalism, munca si multe, multe amenzi. Vom face un tur cu autocarul, in urma caruia vom intelege inca o data toate influentele regiunii care se regasesc in Singapore. In primul rand, trebuie sa stim ca este un oras-stat chinezesc, locuit in proportie de 76% de urmasii chinezilor veniti ca hamali, muncitori si constructori in colonia britanica. 15% reprezinta malay musulmani si 7% indieni veniti tot in perioada engleza.Vom incepe cu zona malay musulmana, cu opriri la Moscheea Sultan Hussein Shah si Palatul Sultanului - sultanul de Johor a cedat insula Singapore englezilor in 1819, primind la schimb o mica zona de reprezentare. Aceasta zona se numeste Kampong Glam si este zona unde se concentreaza comunitatea malay musulmana. Vom trece apoi prin districtul colonial tipic britanic, in mijlocul caruia se afla iconicul hotel Raffles, apoi Esplanada si statuia-simbol a orasului-stat - Merlion, un animal mitic, pe jumatate leu, pe jumatate peste. Va urma Little India - cartierul indian al Singapore-ului cu temple hinduse si o atmosfera tipica subcontinentului invecinat -, Chinatown (da, exista un Chinatown intr-un oras locuit in proportie de 75% de chinezi, dar este zona cu cladiri traditionale si temple chinezesti), pentru ca in final sa ajungem la Gradina Botanica, una dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume, un spatiu al florilor, bambusilor, palmierilor, gazonului, un colt de paradis in mijlocul orasului-stat. Cazare in Singapore.
- Ziua 11 / Singapore - Indonezia (Insula Batam)
- Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala in Indonesia (Insula Batam - zona comerciala libera). Astazi va recomandam o excursie pentru a calca in cea de-a patra tara din zona - Indonezia. La o ora cu ferryboatul de Singapore se afla insula Batam, sub suzeranitate indoneziana, aflata la doi pasi de Singapore. Aici, singaporezii vin pentru plaja, pentru distractie si pentru cumparaturi - insula are un statut tax-free, de aceea aici, pe langa mari complexuri comerciale, se afla numeroase fabrici. Pe langa plajele, resorturile, restaurantele si numeroasele centre de masaj se pot vizita Moscheea Mesjud Raya, o moschee usor atipica, moderna, cu influente javaneze, si templul budist Maha Vihara Duta Maitreya, unul dintre cele mai mari din Asia de Sud-Est dedicat lui Buddha razand.Cazare in Singapore.
- Ziua 12 / Singapore - Insula Sentosa - Munchen - Bucuresti
- Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Sentosa este insula de distractie si destindere pentru singaporezi. Vom traversa bratul de apa care desparte Sentosa de Singapore cu o telecabina care traverseaza spectaculos niste dealuri pline de vegetatie si ne vom putea desfata pe insula, care are plaje pline de exotism, locuri de picnic, terenuri de sport, parcuri de distractie (Universal Studios este prezent aici), cazinou (atentie, cetatenii si rezidentii singaporezi trebuie sa plateasca 150 de dolari intrarea; pentru non-rezidenti, accesul este gratuit), waterpark, acvariu. Transportul pe insula se face fie pe jos, fie la bordul unui monorail, care practic acopera intreaga insula. Intrarea la Sea Aquarium este inclusa. Transfer catre aeroport. Decolare la ora 23:45, sosire in Munchen la ora 05:55, a doua zi, plecare din Munchen la ora 09:15 si sosire in Bucuresti la ora 12:10.
Included
- • Bilet de avion Bucuresti - Bangkok/Singapore - Bucuresti, via Munchen, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala, compania Lufthansa;
- • Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
- • 3 nopti de cazare in Bangkok cu mic dejun la hotel de 4*(ultima noapte va fi pana la ora transferului);
- • 4 nopti de cazare in Kuala Lumpur cu mic dejun la hotel de 4*;
- • 1 noapte de cazare in Johor cu mic dejun la hotel de 4*;
- • 2 nopti de cazare in Singapore cu mic dejun la hotel de 3*;
- • Transferuri cu autocarul/microbuz conform programului;
- • Tururile si excursiile conform programului;
- • Cina inclusa la un restaurant cu show traditional in Kuala Lumpur;
- • Bilete de intrare la obiective turistice;
- • Croaziera pe Chao Praya;
- • Ghizi locali;
- • Asistenta turistica in limba romana - ghid roman.
Not Included
- • Asigurare medicala si storno;
- • Excursii optionale;
- • Taxele turistice la hotelurile din Malaezia, 10 RM (aprox. 3 dolari/camera/noapte), se achita la receptie;
- • Bacsisurile pentru ghizi si soferi locali se achita la fata locului ghidului insotitor;
- • Supliment Cina Festiva de Revelion la un restaurant local cu transfer inclus - 210 euro/persoana, Meniul se va anunta cu 1 luna inainte de data calatoriei sau in informarea de calatorie;
Informatii utile
• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. De la 1 iunie 2024, romanii nu mai au nevoie de viza pentru Thailanda.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
Request Info